Gespijsd na bezoek aan interieurwinkel!

P1020940

Wie had ooit gedacht dat er achter de façade van dit herenhuis zoveel verborgen zou zitten? In de Koning Leopold I-straat bevindt zich L’Etude, een interieurwinkel met stijl en een ontzettend groot aanbod. Het gelijkvloers en de eerste verdieping etaleren woonaccessoires die variëren van eigen ontwerpen tot vintage en etnisch. Kussens, dekens, theepotten, keukengerei, sofa’s, zitstoelen, opbergdozen: je vindt er alles wat je nodig hebt om je interieur nieuw leven in te blazen. Daarnaast is er ook een gedeelte gewijd aan kleding, hoeden, sjaals, handtassen en juwelen. Daarbij ligt de nadruk voornamelijk op kleur en print.

Wat ook in het oog springt, zijn de ontzettend mooie lampenkappen, in verschillende kleuren en vaak met retroprint. De eigenaars weten ons te vertellen dat deze handgemaakt zijn. Vroeger bevond het atelier voor het maken van deze lampenkappen zich ook in de winkel, op de eerste verdieping. Maar sinds kort werkt het creatieve brein achter deze mooie verlichting van thuis uit, en hebben ze de voormalige werkruimte gevuld met nog meer moois voor het interieur.

En als je nu denkt dat we zowat alles gehad hebben, dan heb je het mis! Want op de eerste verdieping is er nog een ruimte volledig ingericht als ontzettend gezellige eetplaats. Christine Krug verwent er met haar heerlijke homemade en biologische gerechten eenieder die wilt genieten van een rustige en gezonde lunch. We nemen graag de proef op de som en schuiven aan een van de twee mooie houten tafels aan. In een aangenaam interieur en met een zacht muziekje op de achtergrond, onderwerpen we de aardpeergratin en de rösti van zoete aardappelen aan ons culinair oordeel. Het verdict? Lekker, vers en ideaal voor een goedgevulde lunch. En dat allemaal voor een zacht prijsje van ongeveer 13 euro per hoofdgerecht. Maar met zachte chocoladetaart als dessert kunnen we het niet laten te stoppen na ons hoofdgerecht; om een correct oordeel te kunnen vellen, moeten we alles geproefd hebben, toch? En jawel, ook deze overleeft de smaaktest met glans!

Het geheel, van interieurwinkel tot eetplaats, geeft een aangenaam gevoel: de hoge plafonds, het hout, en de vele kleuren en prints maken het modern, maar toch warm en knus. De gezelligheid wordt ook gecreëerd doordat er zoveel staat: elk plekje wordt benut en er is zeker geen gebrek aan aanbod. Wel oppassen geblazen dat je in al je enthousiasme niets omduwt met je handtas bijvoorbeeld! En helaas voor ons, maar zoveel moois heeft natuurlijk wel een prijskaartje. Je gaat er niet “om zomaar iets te kopen”, maar als je echt op zoek bent naar nieuwe spullen voor in je interieur, of als je iemand wilt verrassen met een mooi cadeau, dan ben je hier zeker aan het juiste adres! En ohja, ook de prachtige houten eettafel is te koop. Hij is de jouwe als je daarvoor 900 euro tevoorschijn kan toveren!

(Katrien Vandebroeck)


P1020938P1020918

P1020936

P1020932

P1020933

P1020924

P1020919

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s