Review: Voltaire in Heverlee

Voltaire in Heverlee is misschien nog niet zo bekend bij het grote publiek maar deze brasserie is zeker een bezoekje waard. Verschillende vrienden hadden me deze plek al aangeraden en sinds zondag weet ik dat ze niet gelogen hebben.

( Eveline Matthysen)

 Voltaire

Voltaire biedt verschillende all-in formules aan.  Ideaal dus als je iets te vieren hebt en niet op een glas wijn meer of minder wil kijken. Wij kozen voor de basisformule met franse huiswijnen ( €44 p.p.)

hapje voltaire 2

Binnen deze formule mochten we dan 3 gerechten kiezen uit de suggesties. Deze suggestiekaart was niet heel uitgebreid maar de aangeboden gerechten vielen wel erg in de smaak bij ons gezelschap. Ikzelf koos eerst voor een winterse salade met gerookte eendenborst. De salade was erg lekker en het mangosausje dat erbij geserveerd werd maakte het geheel af. Ook mijn tafelgenoten waren blij met de keuze van hun gerechten. Als hoofdgerecht nam ik vervolgens de kangoeroefilet, in mijn ogen echt de topper van de avond. Het vlees was super mals en perfect gebakken: heerlijk! Na deze twee gerechten had ik eigenlijk al genoeg gegeten maar er was nu eenmaal een dessert inbegrepen bij de formule en dus koos ik voor de appel/peer crumble. Ook lekker, alleen had ik hier liever een bolletje ijs bij gekregen in plaats van het vanillesausje.

Ondertussen werden bij dit alles ook de franse huiswijnen geserveerd. Op restaurant kan de huiswijn wel eens tegenvallen maar dat was hier zeker niet het geval. Vooral de witte wijn werd erg gesmaakt door ons gezelschap.

De bediening was zeer vlot, de gerechten werden snel geserveerd en ons glas wijn werd regelmatig bijgevuld. De kleine extraatjes zoals het hapje bij de aperitief en de kleine soesjes bij de koffie maakten het geheel helemaal af.

Kortom, Voltaire is het ideale restaurant om gezellig te tafelen als het net dat tikkeltje meer mag zijn. Extra tip voor bij een krap budget: als er zich een jarige in je gezelschap bevindt betaalt de hele tafel €10 per persoon minder. Dit  zowel twee weken voor als na de verjaardag. Dit maakt de prijs-kwaliteitverhouding natuurlijk helemaal geweldig.

Waar: Jules Vandenbemptlaan 6a
3001 Heverlee

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s