Suriel

– het creatieve platform van twee Leuvense fashionista’s

Nanja Massy

Nanja

 • 24 jaar
 • Studeerde geschiedenis & kunst
 • Werkt momenteel als interimleerkracht
  & Freelance make-up & haarstyliste
 • Eigen project:M a s s y Creations (2003)
Liene Meneve

Liene

 • 23 jaar
 • Studeerde opticiek & visagie
 • Werkt momenteel als opticien
  & Freelance make-up & haarstyliste
 • Eigenproject: Vizien (2008)

Nanja Massy en Liene Meneve zijn twee fabuluous jongedames die elkaar toevallig leerden kennen. Liene werkte als verkoopster in een Leuvense boetiek waar Nanja vaste klant was. Al snel hadden ze door dat hier meer dan een verkoopster-klant-relatie uit zou voortgroeien. Ze ontdekten hun gemeenschappelijke interesses op het gebied van mode en beauty en zo ontstond hun samenwerking ‘Suriel’. (Klaartje Janssens)

Nanja en Liene hebben beiden naast hun vaste job een eigen beautyproject: m a s s y creations & Vizien. Omdat ‘met twee leuker is dan alleen’, richtten de Leuvense fashionista’s vorig jaar samen het creatieve platform ‘Suriel’ op. Aan de hand van foto’s en korte artikels leren ze anderen meer over make-up en lifestyle. Het duo geeft bovendien geregeld tips & tricks en DIY’s om net als hen stylish voor de dag te komen.

Ik had vorige dinsdag het geluk deze mooie dames te interviewen in koffiehuisje MOK. Na even wachten zag ik een jongedame in bontjas binnenwandelen: Liene was gearriveerd. Niet veel later hoor ik Dries Van Noten-wedges door de zaak: ook Nanja is aangekomen. We bestellen alle drie een Latte en dan is het tijd om Suriel wat beter te leren kennen.

Surealisme vs Internationalisme
Suriel  is geen alledaagse naam en roept wat vragen op. Iets wat de Leuvense dames bewust wilden. Liene legt uit dat ze voor deze naam teruggrepen naar hun voorliefde voor kunst: ” Ik heb in het middelbaar een kunstopleiding gevolgd en Nanja in het hoger. Daarom zijn we meer de link gaan leggen naar het surealisme; het gekke, het onwerkelijke. Vandaar Suriel.’ Ook over de uitspraak van Suriel bestaat er verwarring: is het Engels, Nederlands of Frans? De dames verklaren dat dit eveneens met opzet gekozen is. ‘We hebben gezocht naar iets dat in verschillende talen kan uitgesproken worden. Dus de verwarring er rond was zeker de bedoeling’,aldus Liene. En het werkt, zo blijkt. Suriel organiseerde in samenwerking met verschillende merken als Givenchy, Clinique, Fendi en Kenzo al enkele give-aways. Zo kregen ze onlangs van een volger ver buiten Europa de vraag: ‘Tot hoever versturen jullie het pakje?’. De twijfel die ze eerst hadden om misschien toch over te schakelen naar het Nederlands als schrijftaal, verdwijnt hierdoor natuurlijk als sneeuw voor de zon.

1 Instagram zegt meer dan 1000 woorden
Dat Suriel niet onopgemerkt blijft, blijkt niet alleen uit de samenwerkingen van de Give-aways, maar ook door de eventuitnodigingen die ze momenteel krijgen. Vorige week opende in Brussel de nieuwe HEMA en de Surieldames waren van de partij! ‘Het is heel leuk om zo’n evenementjes tussendoor te doen. Je mag dan als ‘journaliste’ voor het grote publiek een kijkje gaan nemen en schrijft er achteraf uiteraard een artikeltje over,’ vertelt Nanja met een glimlach. ‘Instagram speelt hierook een grote rol in,’ voegt Liene hieraan toe, ‘vroeger hield ik mijn foto’s privé, maar mensen spoorden me toch aan om ze online te plaatsen. En inderdaad, we worden via Instagram gecontacteerd door bepaalde merken, dus het heeft een grote invloed.’

Niet alleen Instagram, maar ook Facebook en Twitter zijn belangrijk tools voor Nanja en Liene. ‘Social media helpen zeker voor meer bekendheid, maar je moet er constant mee bezig zijn. Daarom is het een voordeel dat wij met twee zijn,‘ bekent Nanja. ‘Als er iemand een drukke periode heeft, neemt de ander het even over. We komen ook vaak samen om te brainstormen en elkaar aan te vullen. Er moeten dus soms echt vergaderingen ingelast worden. Mensen hebben dit niet altijd door, maar er kruipt echt heel veel tijd in. Zo zijn wij dagelijks bezig met het uploaden van foto’s.’ Een wekelijkse samenvatting van deze foto’s posten de dames op Suriel onder de rubriek ‘Instaframes’. Uit dit visuele dagboek kunnen bezoekers inspiratie halen voor eigen outfits én leren ze tegelijk hoe het leven van de fashionista’s eruit ziet.

Geen copycats
De lay-out van Suriel toont dat Nanja en Liene zich willen onderscheiden van andere blogs. De tekeningen, de fototriggers voor de artikels en het beeldmateriaal; alles is eigen materiaal. ‘We zitten in een mailing waardoor we beeldmateriaal van nieuwe collecties krijgen toegestuurd. Op andere blogs zien we die foto’s verschijnen, maar wij maken daar bewust geen gebruik van,’ vertelt Liene, ‘Wij blijven achter ons eigen concept staan, namelijk dat we enkel eigen materiaal willen gebruiken. Zelfs al lopen we hierdoor sponsoring ofzo mis…’ Hierdoor kruipt er voor de Leuvense dames nog meer tijd in Suriel, maar ze kunnen steeds tevreden en trots terugblikken op hun eigen creaties.

Kleur je lente
Voor wie, net als wij op de redactie, al uitkijkt naar de lente, geven Nanja en Liene nog enkele tips mee. ‘Pastelkleuren zijn nog steeds fel aanwezig. Ook heel veel fluo: zowel in accessoires als in nagellak,’ legt Liene uit, ‘We zagen dat vorige zomer al, maar het blijft ook nu een trend.’ Vooral het contrast tussen nude en felle kleuren blijft dus mode deze lente. Haal je zomerkledij van vorig jaar alvast uit de kast en rep je naar de winkel om nog wat babyblauw of fluoroze in te slaan. Zo ben je zeker klaar voor de lente! ‘Je kan ook al investeren in zwart-wit, wat zeker een trend wordt in de zomer,’ aldus Nanja, ‘Probeer vooral je eigen stijl te vinden en volg niet klakkeloos de nieuwste trends’. Met deze fashionwijsheid ronden we het interview af.

IMG_3976

Wil je nog meer tips & tricks voor de lente of ben je nog op zoek naar een leuk kapsel voor een feestje,
dan kan Suriel je zeker wat bijbrengen.

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s