Wie zijn die bondgenoten van de Bondgenotenlaan?

Wie zijn die bondgenoten van de Bondgenotenlaan?

De Eerste Wereldoorlog heeft  vele wonden geslagen, ook in de studentenstad. De Leuvenaars zagen hun universiteitsbibliotheek en het oude centrum in vlammen opgaan. Ze waren maar al te blij toen België bevrijd werd door de geallieerden, hun bondgenoten. Die blijheid weerspiegelt zich in nieuwe plein- en straatnamen.

Nieuwe straatnamen

De Statiestraat veranderde in Bondgenotenlaan. De Amerikalaan zag het levenslicht. De namen van de Amerikaanse president T.W. Wilson en van Herbert Hoover, de oprichter van een noodhulpfonds, weerklonken in de Leuvense straten. En de Mathieu de Layensstraat, de architect van het stadhuis en van de Sint-Pieterskerk, moest wijken voor het Maarschalk Ferdinand Fochplein.

Meer lezen?
Kathia Glabeke
Wat leert de straat? Leuvense straatnamen toegelicht. (2011)
Drukkerij Peeters

Laat een antwoord achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s